آلرژی بهاره و راه های مقابله با آن

آلرژی بهاره و راه های مقابله با آن

به گزارش ساماس، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل بهار تعداد زیادی از مردم گرفتار علایم عطسه، خارش و آبریزش بینی، خارش چشم، اشک ریزش، احیانا سرفه و تنگی نفس می شوند، اظهار داشت: این دسته از بیماران در حقیقت دارای آلرژی بهاره و یا به اصطلاح علمی رینیت آلرژیک هستند.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر سید علیرضا مهدویانی فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و عضو هیات علمی دانشگاه در تعریف آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک فصلی اظهار داشت: آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک فصلی به نام تب یونجه نیز نامیده می شود که یکی از شایع ترین بیماریهای آلرژیک در دنیا و نیز در کشور ما ایران است.
وی اظهار داشت: بنظر می رسد به سبب تنوع اقلیمی در ایران شروع آلرژی بهاره در همه ایران در یک زمان نیست، به عنوان مثال ساکنین مناطق جنوبی ایران ممکنست در زمانی نزدیکتر (مانند ماه های بهمن و یا اسفند) گرفتار علایم این بیماری شوند.
مهدویانی با اشاره به اینکه علت بروز این بیماری مانند سایر بیماریهای آلرژیک عوامل ژنتیک (حساسیت به عوامل آلرژن) و نیز وجود عوامل محیطی که در راس آن گرده گیاهان (Pollens) هستند، اضافه کرد: این عوامل آلرژن می توانند افراد آلرژیک را از هر گروه سنی (کودک و بزرگسال) تحت تاثیر قرار دهد، این گرده ها برمبنای منطقه جغرافیایی هر ناحیه و نیز اقلیم گیاهی هر منطقه و نیز فصل متفاوت می باشد.
ایشان سپس اظهار داشت: در مناطق معتدل مانند کشور ما بطور معمول درختان در آغاز بهار گرده افشانی می کند و در تابستان چمن ها (Grasses) و در آغاز پاییز علف های هرز (weeds) بیشترین مسئول گرده افشانی هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: بنظر می رسد به سبب تنوع اقلیمی در ایران و مناطق مختلف جغرافیایی شاید شروع آلرژی بهاره در همه ایران در یک زمان نباشد، به عنوان مثال ساکنین مناطق جنوبی ایران ممکنست در زمانی نزدیک تر (مانند ماه های بهمن و یا اسفند) گرفتار علایم این بیماری شوند.
بگفته دکتر مهدویانی، در ضمن چند سال اخیر بدلیل پدیده گرم شدن تدریجی کره زمین (global warming) زمان گرده افشانی گیاهای تغییر کرده، بدین سبب فصل پیدایش این بیماری نیز می تواند تغییر کند.
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی تاکیدکرد: بااینکه ممکنست این بیماران با مصرف داروهای آنتی هیستامین ساده ( بدون نیاز به تجویز پزشک ) که اصطلاحاً OTC (Over the counter ) نامیده می شوند به ظاهر کنترل شوند ولی درحقیقت آلرژی بهاره یک بیماری قلمداد شده و این افراد دارای اختلال در کیفیت زندگی و اختلال در خواب و نیز شرایط همراه مانند سینوزیت، اوتیت و نیز آسم باشند و به این دلیل این افراد باید حتما به پزشک مراجعه کنند.
مهدویانی درباره ی پیشگیری و درمان این بیماری اضافه کرد: بهترین راه مقابله با آلرژی بهاره اجتناب از گرده گیاهان است. توجه داشته باشیم که یک بخش مهم از بهار در طبیعت بودن و لذت از هوای بهاری است اما برای افرادی که مبتلا به آلرژی بهاره هستند ممکنست لذت از طبیعت تنها از پشت پنجره اتاق میسر باشد. با توجه به این اگر پیشگیری های صحیح اتخاذ شود دلیلی وجود ندارد که حتی افراد با شدیدترین حالات این بیماری از گردش در طبیعت لذت نبرند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی به افراد مبتلا به آلرژی فصلی سفارش کرد: کارهای روزانه حتی المقدور در روز از بامداد زود به اواسط روز موکول شود؛ چونکه حداکثر بار آلرژن ها در سطح زمین در آغاز بامداد و نیز انتهای روز است، یک خانه تکانی مناسب صورت گیرد و پنجره ها، قفسه های کتاب، سیستم های تهویه از گرد و خاک و کپک ها و قارچ های احتمالی که در طول زمستان جمع شده اند پاک شوند، در ایام بادی و گرم در خانه بمانید، هنگام حرکت با ماشین از سیستم تهویه داخل ماشین استفاده کنید بجای این که پنجره های ماشین را پایین بکشید.
او در آخر تصریح کرد: هر شب پیش از خواب دوش بگیرید، پوشش بستر خودرا هفتگی در آب داغ بشویید، آنتی هیستامین ها و استروئیدهای داخل بینی در کنترل علایم آلرژی بهاره بسیار موثرند و برای مصرف این دارو بهتر است توسط پزشک متخصص ویزیت شوید و در خاتمه آلرژیست ( پزشکی که با بیماری شما و نیز نوع گرده های منطقه ای که در آن زندگی می کنید آشناست) می تواند در تعیین نوع آلرژن های مسئول بیماری شما و نیز راه های مقابله با آن به شما کمک نماید.



1403/01/12
13:51:07
5.0 / 5
351
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا