عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی لرستان:

تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است

تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است

به گزارش ساماس، لرستان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است.


مهدی آجورلو در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به اجرای طرح بررسی فراوانی ویروس سایتومگال در بیماران تحت شیمی درمانی شهرستان خرم آباد بیان نمود: سرطان یکی از معضلات جهانی بوده که آمار مبتلایان به آن روز به روز در حال افزایش می باشد.
وی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات این بیماران، استفاده از داروهای شیمیایی است که بر روی سیستم ایمنی تأثیر گذاشته و سبب تضعیف سیستم ایمنی می شود.
آجورلو اظهار نمود: در نتیجه فرد را مستعد مبتلا شدن به عفونت های فرصت طلب ویروسی، قارچی و باکتریایی می کند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در بین ویروس ها، ویروس هرپس سیمپلکس و ویروس سایتومگال از دلایل شایع عفونت در این بیماران هستند.
وی خاطرنشان کرد: عفونت سایتومگال در افراد با نقص سیستم ایمنی امکان دارد با درگیری ارگان های مختلف بدن و یا تنها یک ارگان بدون علایم عمومی همراه باشد.
آجورلو خاطرنشان کرد: رتینیت، پنومونی، آنسفالیت، هپاتیت، زخم در بخش های مختلف دستگاه گوارش و اپیگلوت، همچون عفونت های شایع در بیماران با نقص سیستم ایمنی و یا تحت شیمی درمانی هستند.
این پژوهشگر اظهار داشت: تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است و اغلب از راه جستجوی DNA ویروس در نمونه با روش مولکولی PCR امکان پذیر است.
وی ادامه داد: با عنایت به میزان بالای فعال شدن مجدد ویروس سایتومگال در افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، هدف از بررسی فراوانی این ویروس در افراد سرطانی تحت شیمی درمانی در شهرستان خرم آباد بود تا با اطلاع از میزان فراوانی این ویروس در این افراد، بتوان راهکارهایی را جهت افزایش ایمنی و پیشگیری از عواقب وخیم بیماری های در رابطه با ویروس سایتومگال عرضه داد و با پایش منظم عوارض شیمی درمانی و مبادرت به موقع در جلوگیری و مدیریت آن، یاری رسان بود و هزینه ها و عوارض ناشی از آنرا کم کرد.
او افزود: در این بررسی بر روی تمام افراد تحت مطالعه وجود آنتیبادی ضد ویروس سایتومگال از نوع IgG و IgM، و همینطور تست PCR جهت بررسی حضور ویروس مورد بررسی قرار گرفت.
آجورلو اظهار داشت: نتایج حاکی از مثبت شدن برخی از افراد مورد مطالعه از لحاظ آنتی بادی های ضد ویروس و تست PCR بود. یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد در گروه سنی ۸۰-۶۱ سال مثبت شدن تست آنتی بادی CMV IgG از نظر آماری معنادار شد.
وی بیان نمود: عفونت با سیتومگالوویروس سبب عوارض زیادی و حتی مرگ می شود، بخصوص کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند. ازاین رو افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، باید به صورت معمول از نظر عفونت سیتومگال ارزیابی شوند تا بتوان عوارض مربوطه را با درمان بموقع عفونت کم کرد.




منبع:

1403/03/23
11:59:36
5.0 / 5
257
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا