سازمان غذا و دارو هشدار داد

سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده

سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده

به گزارش ساماس، مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آستانه نوروز نسبت به احتمال آلودگی آجیل های نامرغوب به سم آفلاتوکسین اخطار داد.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر ضمن اشاره به افزایش مصرف آجیل در ایام پایانی سال و همینطور در نوروز اظهار داشت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه های روغنی رشد می کند. این سم می تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش ریسک سرطان کبد شود.
وی با تاکید بر راه های تشخیص آجیل آلوده اضافه کرد: وجود لکه های کپک زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از علائم ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این وجود، تشخیص قطعی این سم تنها از راه آزمایش های تخصصی در لابراتوار های مواد غذایی امکان دارد.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به پایش های انجام شده در سالهای گذشته اظهار داشت: بررسی های انجام شده نشان داده است که در بعضی نمونه های آجیل های فله ای و نگهداری شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. پارسال حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه های بررسی شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم سازی یا بازگرداندن محصولات شد.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو به صورت مستمر از راه لابراتوار های کنترل کیفیت، نمونه برداری از محصولات بازار را انجام می دهد. سال جاری هم تیم های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، بخصوص در ایام پایانی سال، نظارت های ویژه ای را اجرا کرده اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.
بهفر در رابطه با ریسک استفاده آجیل آلوده برای گروههای حساس اخطار داد و اظهار داشت: افراد دارای بیماری های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی مدت می تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه ها در معرض خطر بیشتری هستند. سفارش می شود این افراد حتما از آجیل های بسته بندی شده استاندارد استفاده نمایند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی ضمن اشاره به روش های تشخیص علمی این سم اظهار داشت: لابراتوار های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و همینطور برخی لابراتوار های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش های تخصصی برای اندازه گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش ها به طور عمده برای تولیدکنندگان و واردکنندگان صورت می گیرد و مصرف کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری نمایند.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل های مشکوک، موارد را گزارش دهند.
وی تاکید کرد: مصرف کنندگان می توانند از راه سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا رفتن به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی در سرتاسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از راه گزارش های مردمی، روند بازرسی را سریع تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.



1403/12/25
13:31:26
5.0 / 5
9
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینک دوستان ساماس
ساماس - یوگا