یك مقام مسئول:
۳۰ درصد محصولات کشاورزی معادل غذای ۱۸ میلیون ایرانی هدر می رود
به گزارش ساماس، همدان رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: متأسفانه ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ساخته شده هدر می رود و غیرقابل استفاده می شود این در حالیست که این هدررفت می تواند غذای ۱۸ میلیون نفر در کشور باشد.
زهرا عبداللهی پنجشنبه ۹ آذر در سومین مجمع سلامت استان همدان، اظهار نمود: ناامنی غذایی به سبب مشکلات اقتصادی، افزایش قیمت غذا، بحران های آب و هوایی، تحریم و کاهش واردات غذا، انرژی و نهاده های کشاورزی، کاهش کمک های غذایی بین المللی و بشردوستانه و ضایعات و تلفات محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذیه و ناامنی غذایی تبعاتی دارد، اضافه کرد: سوءتغذیه و ناامنی غذایی سبب کمبود ویتامین ها و آهن در کودکان و مادران می شود به صورتی که کاهش ایمنی و مقاومت بدن در مقابل بیماری ها، افزایش مرگ و میر در اثر تکرار مبتلا شدن به بیماری های واگیر، افزایش بار مراجعات به پزشک خانواده و کاهش امید به زندگی از تبعات ناامنی غذایی است.
عبداللهی با اشاره به اینکه امنیت غذایی ارکانی دارد، افزود: ارکان امنیت غذایی شامل ایمنی، سلامت، کیفیت و اصالت غذا است به طوریکه تأمین پایداری غذای سالم و اقتدار غذایی، ارتقاء سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی را به دنبال دارد اما متأسفانه تغییرات آب و هوایی و کاهش بارندگی، خشکسالی و کاهش منابع آبی و اثرات آن بر میزان تولیدات مواد غذایی و بروز خطر ناامنی غذایی را بیشتر می کند.
وی افزود: افزایش ۱.۱ درجه ای دمای کشور سبب افزایش تبخیر و تعرق و از دسترس خارج شدن منابع آبی محدود کشور می شود، شدت فرسایش خاک در ایران ۱۶ تن در هکتار معادل چهار برابر میانگین جهانی است و فرسایش خاک پدیده تأثیرگذار بر تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و اقتصاد کشور است.
عبداللهی با اشاره به اینکه تنها فقر و کمبود غذا عامل سوءتغذیه نیست، خاطرنشان کرد: تنها فقر و درآمد کم عامل سوءتغذیه و ناامنی غذایی نیست بلکه مصرف ناآگاهانه غذا، نداشتن دانش، عادات و رفتارهای غذایی نامناسب هم از دلایل مهم سوءتغذیه است به طوریکه خیلی از افراد مرفه هم دارای سوءتغذیه هستند.
وی بیان نمود: الگوی مصرف غذایی در کشور سبب شیوع چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، مشکلات مفصلی استخوانی، پوکی استخوان و سوءتغذیه شده است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: میزان مصرف غذاهای نشاسته ای، مواد قندی و شیرین، نمک و فست فودها رو به افزایش و مصرف سبزی و میوه، حبوبات، شیر، لبنیات و ماهی در کشور متأسفانه کاهشی است.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی زیربنای امنیت های دیگر است، تصریح کرد: مطالعات نشان داده هزینه های بهداشت و درمان در جوامع مواجه با ناامنی غذایی خفیف ۱۹ درصد، ناامنی غذایی متوسط ۳۲ درصد و ناامنی غذایی شدید بیشتر از ۷۶ درصد است.
عبداللهی در انتها اظهار نمود: اجرای برنامه شیر در مدرسه و همینطور برنامه آرد و نان کامل به همراه پایش سلامت و ایمنی غذا با تاکید بر بهبود کیفیت روغن های خوراکی و کاهش آلاینده ها در محصولات کشاورزی از برنامه های مهم سند ملی سلامت بشمار می رود و اجرای این برنامه ها با ایجاد کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم دنبال و پیگیری می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب