آخرین وضعیت بروز بیماری های تنفسی در كشور

کرونای JN و یک دهم وارد ایران شده است؟

کرونای JN و یک دهم وارد ایران شده است؟

به گزارش ساماس، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به این که بر مبنای آزمایش ها، کرونای JN.۱ در کشور ما شناسایی نشده است، اظهار داشت: این زیرسویه هم از زیرشاخه های اُمیکرون است و دنیا اطلاعات زیادی از آن ندارد.


دکتر بابک عشرتی در گفتگو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت شیوع بیماری های تنفسی در کشور، اظهار داشت: بر مبنای آزمایش هایی که از بیماران تنفسی بستری گرفته می شود حدود ۳۰ درصد موارد آنفلوآنزا، حدود ۱۰ درصد کرونا و مابقی هم سایر ویروس های تنفسی است.
وی ادامه داد: بر مبنای همین آزمایش ها برای ما مشخص شد که کرونای JN.۱ در کشور ما شناسایی نشده است. این زیرسویه هم از زیرشاخه اومیکرون است و دنیا اطلاعات زیادی از آن ندارد.
به نقل از ایشان، برخلاف این که برخی کشورها گزارشاتی حاکی از افزایش موارد بیماری های تنفسی اعلام نموده اند اما در ایران از نظر شیوع بیماری های تنفسی در شرایط سختی نیستیم.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به سفرهایی که مقارن با اوایل سال نو میلادی شکل می گیرد، در مورد وضعیت جهانی بروز بیماری های تنفسی اظهار نمود: افزایش موارد بیماری خیلی عجیب و غریب نیست و هنوز افزایش موارد جدی بیماری رخ نداده است؛ با این وجود باید آمادگی خویش را برای مقابله با افزایش موارد احتمالی حفظ نماییم.
او تصریح کرد: سفارش اصلی ما علیرغم این که وارد دیماه شده ایم، همچنان اینست که کسانی که در گروه پرخطر هستند (زنان باردار، افراد بالاتر از ۶۵ سال و... ) و واکسن تزریق نکرده اند، هرچه سریعتر مبادرت به تزریق واکسن کنند؛ چونکه تا بهمن ماه هنوز فرصت وجود دارد هرچند که فرصت طلایی اواخر شهریور و اوایل مهرماه بوده است.
به نقل از ایشان، همچون سالیان پیش از شیوع ویروس کرونا، افزایش موارد بروز آنفلوآنزا از هفته دوم مهرماه شروع شده و تا اسفندماه ادامه دارد تا از نیمه دوم اسفند باردیگر روند کاهشی می شود.
عشرتی افزود: اگر همین سال جاری را هم بخواهیم درنظر بگیریم امکان دارد تعداد موارد مبتلا به آنفلوآنزا افزایش یابد. تابحال بیمارستان ها تحت فشار نبودند.
وی در رابطه با روند نمونه گیری از موارد مشکوک بیماری های تنفسی، خاطرنشان کرد: مثل گذشته لازم نیست همه بیماران تست بدهند؛ تنها از تعدادی بیماران نمونه گیری می شود تا چهره بیماری مشخص شود. از نظر درمانی چندان تفاوتی ندارد که تشخصی دهیم بیماری تنفسی فرد دقیقاً کرونا است یا آنفلوآنزا؛ چونکه روند درمانی حدودا یکسان دنبال می شود.
وی در مورد نقش آلودگی هوا در بروز بیماری های تنفسی، بیان نمود: آلودگی هوا راه های تنفسی را آزرده می کند و همین می تواند افراد را مستعد کند که به بیماری های ویروسی مانند کرونا و آنفلوآنزا مبتلا شوند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خاتمه تصریح کرد: تقاضای ما از کسانی که علامت هایی همچون گلودرد، سرفه، سردرد، آبریزش بینی، تب و... دارند اینست که تا زمان از بین رفتن علایم در خانه بمانند و استراحت کنند تا بیماری را به سایرین انتقال ندهند. ماندن در خانه طول دوره بیماری را کاهش داده و در عین حال عوارض بعدی بیماری را هم می کاهد. از طرفی استفاده از ماسک در اجتماعات بسیار ضروری است؛ چونکه برخی ناقل بدون علامت هستند و بدون این که بدانند امکان دارد بیماری را به سایرین انتقال دهند. همینطور بهتر است افراد در طول روز چندین بار دست های خویش را با آب و صابون بشویند.




منبع:

1402/10/10
14:25:56
5.0 / 5
452
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
ساماس - یوگا