کاهش جهانی نرخ مصرف دخانیات
ساماس: سازمان جهانی بهداشت (WHO) امروز (جمعه) اعلام نمود که کشورها با موفقیت درحال کاهش مصرف دخانیات هستند.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، بنابر اعلام این سازمان، در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود یک نفر از هر پنج بزرگسال در سرتاسر جهان دخانیات مصرف می کردند. این سازمان همین طور از کشورها خواست تا به اعمال سیاست های کنترل دخانیات و مبارزه با مداخله در صنعت دخانیات نیز همچنان ادامه دهند.
روندها در سال ۲۰۲۲ نشان دهنده کاهش مداوم نرخ مصرف دخانیات در سطح جهان است.
بر طبق این گزارش، حدود یک نفر از هر پنج بزرگسال در سرتاسر جهان در ۲۰۲۲ دخانیات مصرف می کردند که این آمار در سال ۲۰۰۰ یک نفر از هر سه نفر بوده است. این گزارش نشان میدهد که ۱۵۰ کشور با موفقیت درحال کاهش مصرف دخانیات هستند.
در این گزارش آمده است که تعداد کل مصرف کنندگان دخانیات در سنین ۱۵ سال و بالاتر بطور پیوسته کم شده و به ۱.۲۴۵ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده در صورتیکه این رقم در سال ۲۰۰۰ میلادی ۱.۳۶۲ میلیارد نفر بوده است.
همین طور پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ میلادی این رقم به ۱.۲۰ میلیارد نفر کم شود.
در همین حال، منطقه جنوب شرق آسیا سازمان جهانی بهداشت و منطقه اروپا به ترتیب با حدود ۲۶.۵ درصد و ۲۵.۳ درصد، بیشترین درصد مصرف کنندگان دخانیات را دارند.
به گزارش اسپوتنیک، سازمان جهانی بهداشت در این گزارش آورده است که کودکان ۱۳ تا ۱۵ ساله نیز همچنان به رغم تلاش کشورها برای محدود کردن دسترسی ها، همچنان به مصرف دخانیات ادامه می دهند.
برمبنای آمار سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می شود که دخانیات سالانه جان هشت میلیون تن همچون حدود ۱.۳ میلیون غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند را می گیرد.
همین طور برمبنای داده های مرکز کنترل بیماریها در ایالات متحده آمریکا، سیگار کشیدن در کنار سایر مشکلات موجب سرطان، بیماریهای قلبی، سکته، بیماریهای ریوی، دیابت ها و بیماری مزمن انسدادی ریه می شود.
منبع: samas.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب