مهر در گزارشی بررسی كرد؛
فوتسال بانوان در آستانه بحران
ساماس: باتوجه به تعیین تکلیف زمان برگزاری فصل جدید رقابت های لیگ برتر فوتسال نیازمند است که فدراسیون فوتبال به چالش های موجود در این رشته توجه بیشتری داشته باشد.
به گزارش ساماس به نقل از مهر، فصل جدید رقابت های لیگ برتر فوتسال بانوان طبق اعلام سازمان لیگ و انجام قرعه کشی مجدد مقرر است از ۶ مهر و با حضور ۹ تیم اجرا شود. رایزکو صفادشت، سایپا تهران، پالایش نفت آبادان، نفت امیدیه، مهرعظام تهران، مس رفسنجان، فولاد هرمزگان، ملی حفاری اهواز و سپاهان تیم های حاضر در هجدهمین دوره رقابت های لیگ برتر هستند که بصورت رفت و برگشت برای کسب عنوان قهرمانی امسال به رقابت با یک دیگر خواهند پرداخت.
با این حال لیگ برتر فوتسال بانوان ایران به عنوان یکی از مهم ترین رویدادهای ورزشی در کشور با چالش های مختلفی روبه رو است که تأثیرات منفی بر کیفیت و پایداری آن دارد. انصراف تیم ها از ادامه فعالیت در فوتسال بانوان، کوچ مربیان و بازیکنان این رشته به فوتبال، نداشتن اسپانسر و امکانات لازم جهت برگزاری مسابقات همچون چالش هایی است که فوتسال بانوان ایران در سالهای اخیر و در سطح باشگاهی با آن مواجه بوده است.
انصراف تیم ها
در سالهای قبل شاهد انصراف مکرر تیم ها از حضور در این لیگ بودیم که این مساله نگرانی های جدی را در مورد آینده فوتسال بانوان ایجاد کرده است که البته رقابت های امسال هم با این چالش مواجه بود؛ فقط با این تفاوت که این دفعه این اتفاق درست زمانی رخ داد که قرعه کشی مسابقات انجام شده و باشگاه ها منتظر بودند برمبنای برنامه از ۱۶ شهریور مسابقات خودرا شروع کنند. این انصراف ها عموماً ناشی از مسائل مالی، عدم حمایت کافی و کمبود زیرساخت هاست.
وقتی تیم ها به دلیلهای مختلف از ادامه رقابت ها منصرف می شوند، نه فقط کیفیت لیگ کاهش پیدا می کند بلکه اعتماد به نفس بازیکنان و همین طور علاقه مندی جوانان به این رشته ورزشی نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. علاوه بر این انصراف یک یا چند تیم می تواند موجب کاهش تعداد تیم ها و در نتیجه عدم توازن در رقابت ها شود. این مساله ممکنست به کاهش سطح کیفی بازی ها منجر شود و جذابیت لیگ را تحت تأثیر قرار دهد که بارها نیز توسط مربی ها و بازیکنان به این مساله اشاره شده است.
تغییرات مداوم در قرعه کشی
انصراف تیم ها چالش جدیدی هم را هم ایجاد کرده که آن هم بحث تکرار قرعه کشی بازی هاست که این دوره نیز شاهد این ماجرا به سبب کناره گیری ۲ تیم (نوا آمل و شاهین نطنز) از تیم داری در مسابقات لیگ بودیم. تغییرات مکرر در قرعه کشی مسابقات متأسفانه به مشکلات لیگ اضافه می کند چونکه این تغییرات موجب سردرگمی تیم ها و عدم برنامه ریزی مناسب برای آماده سازی و تمرین می شود. این وضعیت نه فقط بر روی عملکرد تیم ها تأثیر منفی می گذارد بلکه موجب نارضایتی بازیکنان و مربیان هم می شود.
عدم وجود سرمربی مشخص
در تعدادی از تیم ها، عدم وجود سرمربی مشخص و مدیریت ناکافی موجب ایجاد بی نظمی و عدم انسجام در تیم ها شده است. این مسئله نه فقط بر روی عملکرد تیم در زمین تأثیر می گذارد بلکه موجب کاهش انگیزه بازیکنان هم خواهد شد. تیم فوتسال سپاهان همچون تیم هایی است که امسال پس از مدت ها باردیگر حاضر به تیم داری در لیگ بانوان شده است ولی با اینحال و در فاصله کمتر از دو هفته تا شروع این مسابقات هنوز تکلیف نیمکت طلایی پوشان اصفهان مشخص نشده است. هر چند سپاهانی ها در هفته نخست لیگ با قرعه استراحت مواجه گشتند اما با همه این شرایط بلاتکلیف بودن یک تیم و نداشتن سرمربی آن هم در آستانه برگزاری لیگ یک اتفاق منفی برای لیگ برتر خواهد بود.
سرمربی بی گمان نقش کلیدی در ایجاد انسجام و هماهنگی بین بازیکنان دارد. عدم وجود یک مربی مشخص می تواند منجر به سردرگمی و عدم هماهنگی در عملکرد تیم شود. سرمربی مسئول طراحی استراتژی ها و تاکتیک های بازی است. بدون او، تیم ممکنست نتواند به خوبی برای حریفان آماده شود و در نتیجه عملکرد ضعیفی داشته باشد. بدون تردید اگر عدم وجود سرمربی ادامه دار باشد، ممکنست کیفیت کلی تیم و حتی لیگ هم کم شود. برای جلوگیری از این مشکلات، لازم است که این تیم ها هر چه سریع تر مربی مشخص را تعیین کنند و برنامه ریزی مناسبی برای آینده داشته باشند.
اعتبار لیگ کاهشی می شود؟
حضور تیم هایی که با چالش های فوق روبه رو هستند، نه فقط به توسعه فوتسال بانوان کمک نمی کند بلکه می تواند به اعتبار این لیگ لطمه بزند. تیم هایی که نتوانند بصورت پایدار در لیگ حضور داشته باشند، تیم هایی که با وجود اعلام حضور در لیگ هنوز تکلیف سرمربی خودرا مشخص نکردند نمی توانند به عنوان الگویی برای جوانان عمل کنند و در نتیجه، انگیزه و اشتیاق برای ورود به این رشته ورزشی کاهش پیدا می کند که در گذشته نیز شاهد آن بودیم.
دوراهی فوتسال و فوتبال
در سالهای اخیر به سبب وجود همین مشکلات و همچون نبود اعزام های بین المللی برخی از مربیان و بازیکنان فوتسال به فوتبال بانوان کوچ کردند چونکه خیلی از بازیکنان و مربی ها احساس می کنند که در فوتبال می توانند فرصت های بیشتری برای پیشرفت و درآمدزایی پیدا کنند. کوچ بازیکنان و مربیان فوتسال بانوان به فوتبال، ناشی از عدم حمایت کافی و نبود فرصت های بین المللی است. برای جلوگیری از این روند، نیاز به ایجاد زیرساخت های مناسب، برگزاری مسابقات بین المللی و حمایت مالی از فوتسال بانوان داریم. تنها در این صورت است که می توانیم آینده ای روشن برای فوتسال بانوان در ایران رقم بزنیم و استعدادهای جوان را در این رشته حفظ نماییم.
در نهایت، برای پیشرفت فوتسال بانوان در ایران، نیاز به یک برنامه ریزی جامع و حمایت های مالی و مدیریتی قوی داریم. بدون توجه به چالش های موجود و ایجاد زیرساخت های مناسب، آینده این لیگ و ورزش بانوان در خطر خواهد بود که فدراسیون فوتبال نباید از آن غافل بماند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب