چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی تراریخته
به گزارش ساماس، مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی، در عین حال بر اهمیت برچسب گذاری مناسب این محصولات تاکید نمود.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر بهفر با اشاره به این که نظارت بر محصولات غذایی تراریخته در دستور کار این سازمان قرار دارد، بیان کرد: کلیه دانه های روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه از مبادی ورودی توسط کارشناسان معاونت های غذا و دارو نمونه برداری شده و به لابراتوار مرجع کنترل غذا و دارو ارسال می شوند.
وی ادامه داد: در صورت تأیید و راستی آزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر می شود.
او همینطور از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در چارچوب برنامه عملیاتی پایش فراورده ها در سطح عرضه (PMS) اطلاع داد و اظهار داشت: این پایش توسط معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به انجام می رسد. در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونه برداری و به لابراتوار های معتبر ارسال می شوند.
مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تکیه بر الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» بر روی برچسب این محصولات، اشاره کرد: در صورت تأیید تراریختگی و عدم درج این عبارت بر روی برچسب، معاونت های غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفین برخورد خواهند کرد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر در ادامه به محدودیت های تولید دانه های روغنی تراریخته در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: باآنکه ایران به تولید دانه های تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.
او در آخر اشاره کرد: سازمان غذا و دارو به صورت مستمر بر محصولات غذایی نظارت می کند و در صورت مشاهده تخلف در برچسب گذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. این اظهارات نشان دهنده عزم جدی سازمان غذا و دارو در امتداد افزایش شفافیت و سلامت مصرف محصولات غذایی در کشور است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب