رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت مطرح كرد
لزوم تسریع پروسه اسقاط خودرو های فرسوده
به گزارش ساماس، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بالاتر از 90 درصد از مردم دنیا در نقاطی زندگی می کنند که آلاینده های هوا بالاتر از فاکتورهای این سازمان است؛ بدین سبب آلودگی هوا فقط محدود به کشور ما نیست.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر عباس شاهسونی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به انتساب بالاتر از ۸ میلیون مرگ به آلودگی هوا طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت، اظهار داشت: آلودگی هوا هم اکنون با اهمیت ترین خطر محیط زیستی برای سلامت انسان است و در کشور ما نیز حدود ۳۰ هزار مورد از مرگ و میرها در سال منتسب به آلودگی هواست.
وی استفاده از انرژی های پاک، سوخت مناسب و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را با اهمیت ترین اقدامات برای کاهش غلظت آلاینده های هوا دانست و اظهار داشت: در کشور ما از سال ۹۶ قانون هوای پاک تصویب شده و دارای ۳۴ ماده و ۱۴ بخشنامه اجرائیست و اگر این قانون به درستی اجرا شود، کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا می کند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم تسریع در پروسه اسقاط خودرو های فرسوده، اشاره کرد: تعداد زیادی از خودرو ها و موتورسیکلت هایی که درحال تردد هستند، فرسوده اند و ۲.۵ میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می کنند که باید از رده بیرون بروند.
شاهسونی اضافه کرد: برمبنای قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژی هایی که سالانه تولید می شوند، تجدیدپذیر باشند اما بر اساس گزارش سازمان محیط زیست از سال ۹۶ تا انتهای سال گذشته فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشته ایم و ۶ درصد از انرژی های تولید شده، تجدیدپذیر بوده اند.
وی اشاره کرد: سال ۹۶ که قانون هوای پاک تصویب گردید، میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در کشور حدود ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودرو ها و مصرف سوخت، طبق گزارش سال قبل همین میزان ثابت مانده است. سال ۹۶ حدود ۸۰ میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه داشتیم که الان به ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده ایم؛ بدین سبب اقدامات خوبی انجام شده است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اعلان اینکه راه حل مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد، اظهار داشت: هزینه ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بگونه ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به سیستم سلامت تحمیل می شود و تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در وضعیت آلودگی هوا برای همه گروه ها، آماده خدمت رسانی هستند.
شاهسونی با اشاره به راهنماهای محافظت فردی و خودمراقبتی در مقابل آلودگی هوا در وزارت بهداشت، اشاره کرد: در این راهنماها در مورد انواع و شیوه استفاده از ماسک ها، تغذیه مناسب، کارهای فیزیکی مطالبی تهیه شده اما مردم هم باید پای کار بیایند.
به گفته ی ایشان، هم اکنون حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می کنند که ۹۰ درصد آنها فرسوده است و سال قبل فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه نموده اند و خیلی از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین، معاینه فنی ندارند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباب ماسکهای مناسب شرایط آلودگی هوا، اظهار داشت: ماسک N۹۵ برای شرایط آلودگی هوا سفارش می شود که می تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند؛ البته این نوع ماسک ممکنست در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد؛ بدین سبب استفاده از دو ماسک طبی نیز در این شرایط سفارش می شود چونکه می تواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.
شاهسونی با اشاره به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل، اظهار داشت: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماریهای تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می تواند حتی به کاهش بیماریهای تنفسی کمک نماید.
وی اشاره کرد: در شرایطی که هوا برای همه گروه ها ناسالم می باشد و در وضعیت قرمز قرار داریم، فعالیت فیزیکی خصوصاً برای کودکان، سالمندان، مادران حامله و بیماران تنفسی و مبتلایان به آسم باید محدود شود. با اهمیت ترین نکته در آلودگی هوا، مواجهه کمتر با این شرایط است. همین طور سفارش می شود در این وضعیت از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان و میوه و سبزیجات بیشتر استفاده گردد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با قدردانی از اقدام دولت در پایین آوردن مازوت سوزی در بعضی از نیروگاه های کشور، تصریح کرد: مصرف مازوت یکی از منابع تولید آلودگی است که یک سوخت سنگین محسوب و موجب ایجاد دی اکسید گوگرد می شود. دی اکسید گوگرد برای بیماران تنفسی خطرناکست که سبب تشدید علایم تنفسی خصوصاً در مبتلایان به آسم می شود و سیستم فوقانی تنفس را تحت تأثیر قرار می دهد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، شاهسونی در آخر مصرف مازوت را در بعضی نیروگاه ها برای تولید انرژی ضروری دانست و اظهار داشت: در نیروگاه هایی که مازوت مصرف می شود و این نیروگاه ها در مجاورت سکونتگاه های انسانی نیست و مردم تحت تأثیر قرار نمی گیرند، مازوت سوزی اشکالی ندارد و در دنیا هم این اتفاق رخ می دهد اما در نیروگاه های در مجاورت با سکونتگاه های انسانی که جهت باد غالب به سوی شهرهاست، مصرف مازوت باید محدود شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب