مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:
مواد غذایی قاچاق، قابلیت مصرف انسانی ندارند
به گزارش ساماس، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: مواد غذایی قاچاق به علت فقدان نظارت های لازم و عدم شفافیت در مراحل تولید و نگهداری، از نظر این سازمان قابلیت مصرف انسانی ندارند و هرگونه تصمیم گیری در رابطه با این کالاها با هدف حفظ سلامت عمومی صورت می گیرد.
به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر اظهار داشت: مواد غذایی قاچاق به علت عدم ثبت رسمی در سامانه های نظارتی کشور، نداشتن نظارت بر مراحل تولید و اطلاعات ناکافی در رابطه با تاریخ تولید، انقضاء و شرایط حمل و نقل، از نظر این سازمان قابلیت مصرف انسانی ندارند. ازاین رو احتیاجی به انجام آزمایش های تکمیلی برای اثبات غیرقابل مصرف بودن این مواد وجود ندارد.
وی ادامه داد: کالای قاچاق ماهیت مجهولی دارد؛ معلوم نیست که از کجا آمده، تحت چه شرایطی ساخته شده و چگونه نگهداری یا حمل شده است. این موارد می تواند تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باشد و نمی توان با چنین کالاهایی با تساهل برخورد کرد.
بهفر همینطور به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره نمود و اظهار داشت: مطابق این مصوبه، کالاهای قاچاق تنها در صورتی قابلیت بررسی و ارزیابی دارند که مستندات لازم را عرضه کنند. کالاهای فاقد مستندات، به علت عدم اطمینان از سلامت، مشمول این فرایند نمی شوند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، ایشان در ادامه تصریح کرد: در صورتیکه تنها پنج درصد از کالای قاچاق تایید گردد، سودجویان از این مورد سوءاستفاده کرده و ۹۵ درصد دیگر را هم بعنوان کالاهای سالم به بازار عرضه می کنند. این امر نه تنها سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد، بلکه سبب تضعیف نظارت ها و کاهش اعتماد عمومی می شود.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در انتها تصریح کرد: مبارزه با قاچاق کالا یک فرایند دائمی است و دستگاههای مسئول بخصوص در سطح عرضه، به صورت مستمر با این پدیده مقابله می کنند. سازمان غذا و دارو هم از تمام دستگاههای مرتبط می خواهد همکاری لازم را برای مدیریت بهتر این مورد و کاهش هزینه های ناشی از نگهداری و امحا فراهم نمایند.
منبع: ساماس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب