آنتی اکسیدان ها و حفاظت از سلول های سالم

آنتی اکسیدان ها و حفاظت از سلول های سالم

به گزارش ساماس، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات موجود در سیزیجات و میوه ها هستند که می توانند بدن را در مقابل «رادیکال های آزاد» که مسئول ایجاد سرطان هستند محافظت کنند.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، قرار گرفتن در معرض عامل های محیطی مانند سیگار کشیدن، آلودگی و اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید سبب تولید موادی به نام «رادیکال های آزاد» می شود که به سلول های سالم حمله می کنند. هنگامی که سلول های سالم ضعیف می شوند، بیشتر مستعد مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان هستند. آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین های C و E و کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین می شوند به حفاظت از سلول های سالم در مقابل صدمه های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
کاروتنوئیدها
بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین کاروتنوئیدهای شناخته شده ای هستند که در مبارزه با کاهش صدمه رادیکال های آزاد موثر هستند. غذاهای سرشار از کاروتنوئید امکان دارد در کاهش احتمال مبتلا شدن به سرطان های خاص موثر باشد و امکان دارد به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا کمک نماید. سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد تیره و برخی سبزیجات برگ سبز تیره مانند سیب زمینی شیرین، اسفناج، هویج، گوجه فرنگی، کلم بروکسل، کدو حلوایی زمستانه و کلم بروکلی سرشار از کاروتنوئید هستند.
ویتامین E
نتایج تحقیقات، نقش گسترده ویتامین E را در ارتقاء سلامت نشان می دهند. نقش اصلی ویتامین E بعنوان یک آنتی اکسیدان است. تحقیقات، نقش احتمالی آنرا در کمک به حفاظت از بدن در مقابل صدمه سلولی که می تواند منجر به سرطان، بیماری قلبی و آب مروارید با افزایش سن شود، بررسی نموده است. ویتامین E همینطور امکان دارد با آنتی اکسیدان های دیگر مانند ویتامین C برای محافظت در مقابل برخی بیماری های مزمن عمل کند. ویتامین E در روغن های گیاهی، جوانه گندم، غلات کامل و غلات غنی شده، دانه ها، آجیل و کره بادام زمینی یافت می شود.
ویتامین C
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، شاید ویتامین C شناخته شده ترین آنتی اکسیدان باشد که بسیاری از مزایای سلامتی را عرضه نماید. این فواید شامل حفاظت از بدن در مقابل عفونت و صدمه به سلول های بدن، کمک به تولید کلاژن (بافت همبند که استخوان ها و ماهیچه ها را در کنار هم نگه می دارد) و کمک به جذب آهن می شود. پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، توت فرنگی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، کلم بروکلی و سیب زمینی سرشار از ویتامین C است.
بهترین راه برای ایجاد یک برنامه غذایی سالم، خوردن وعده ها و میان وعده های متعادل در هر روز و لذت بردن از غذاهای متنوع است. خوردن حداقل 1.5 تا ۲ فنجان میوه و 2.5 تا ۳ فنجان سبزیجات در روز شروع خوبی به منظور زندگی سالم بزرگسالان است.



منبع:

1404/01/25
11:55:00
5.0 / 5
17
تگهای خبر: بافت , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لینک دوستان ساماس
ساماس - یوگا