رییس كل سازمان نظام پزشكی هشدار داد

کاهش ۶۰ درصدی ولادت ها در کشور نسبت به ۴۰ سال قبل

کاهش ۶۰ درصدی ولادت ها در کشور نسبت به ۴۰ سال قبل

به گزارش ساماس، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با هشدار نسبت به کاهش چشم گیر رشد جمعیت در کشور اظهار داشت: در سال 1402 میزان ولادت ها نسبت به 40 سال گذشته، 60 درصد کاهش داشته است.


به گزارش ساماس به نقل از ایسنا، دکتر محمد رییس زاده، رییس کل سازمان نظام پزشکی، در دومین کنگره کشوری چالش های بالینی زایمان با تکیه بر دستاوردهای قابل توجه ایران در عرصه سلامت مادران و زایمان، در عین حال از فشارهای اقتصادی و مشکلات ناشی از کمبود حمایت ها از جامعه پزشکی انتقاد نمود و از مسئولین خواست تا به مشکلات این بخش توجه بیشتری داشته باشند.
او ضمن قدردانی از کوشش های شبانه روزی پزشکان و متخصصین زنان و زایمان، اصرار کرد که جان این سرزمین در دستان این گروه از پزشکان است.
او با اشاره به نقش حیاتی متخصصان زنان و زایمان در سلامتی جامعه، اظهار داشت: سلامتی افرادی که متولد می شوند و مادران در دستان شماست.
او همین طور با اشاره به پیشرفت های مهم در پایین آوردن مرگ و میر مادران حامله در کشور، اظهار داشت: هم اکنون، آمار مرگ و میر مادران حامله در کشور ۱۸ در ۱۰۰ هزار است که یک سوم پیش بینی های جهانی را شامل می شود. هم اکنون، ما بین ۲۰ تا ۲۵ مرگ و میر مادران حامله به ازای هر صد هزار تولد داریم که کاهش چشم گیر در مرگ ومیرها افتخاری برای جامعه پزشکی کشور است که توانسته ایم این عدد مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزء کشورهای برتر در دنیا باشیم.
رییس کل سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره نمود و اظهار داشت: متأسفانه قدر جامعه زنان و زایمان بطور شایسته درک نمی شود و مسئولین باید در نوع نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو پیش فرض اشتباه در محاسبات مسئولین ما وجود دارد که موجب ایجاد برداشت های اشتباه از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی این که وضعیت پزشکان خوب است و پیش فرض دوم این که افزایش تعرفه ها معادل افزایش دستمزد جامعه پزشکی است. در صورتیکه تنها ۹ درصد از تعرفه ها مربوط به دستمزد جامعه پزشکی است و مابقی آن مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر اجزا است.
دکتر رییس زاده سپس به آمار دستمزد پزشکان پرداخت و اظهار داشت: از سال ۱۳۹۰ تا به امروز، حق الزحمه پزشکان از ۳۶ هزار تومان به ۸۱ هزار تومان بالا رفته است، یعنی کمتر از سه برابر، در صورتیکه حداقل حقوق کارگری ۲۳ برابر افزایش داشته است. این آمار نشان دهنده وضعیت بحرانی است.
او افزود: در عرصه ویزیت نیز وضعیت بدتر است. به طور متوسط در دنیا، ایران رتبه ۱۰۲ را در حوزه ارزش ویزیت پزشکی دارد. در حالی که ارزش ویزیت در کشورهای اطراف ایران بین هفت تا ۱۰ دلار است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی درباب وضعیت آتی جمعیت کشور نیز هشدار داد و اظهار داشت: هم اکنون، وضعیت جمعیت کشور مطلوب نمی باشد. در سال ۱۳۶۲، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تولد زنده و ۲۲۰ هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک دهم موالید بود. اما در سال ۱۴۰۲، تنها یک میلیون و ۵۷ هزار تولد زنده و در مقابل نیز ۴۴۰ هزار مرگ و میر ثبت شده است، که این نشان دهنده کاهش شدید موالید است.
بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، وی همین طور از وضعیت بحرانی سه استان کشور که هم اکنون در چاه جمعیتی قرار دارند و نرخ جایگزینی آنها خیلی پائین است، آگاهی داد و اضافه کرد: اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۱۵، رشد جمعیتی کشور به صفر خواهد رسید و میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد.
رییس زاده در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیش گیری از مرگ و میرها پرداخت و اظهار داشت: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور عبارتند از بیماریهای غیرواگیر، سرطان ها، بیماریهای قلبی عروقی، حوادث جاده ای و تصادفات. ما باید تلاش نماییم تا حداقل جمعیت زنده را بدون دلیل از دست ندهیم. هم اکنون، سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تلفات جاده ای داریم و باید برنامه ریزی شود تا این آمار کم شود.
او همین طور تاکید کرد: باید بیماریهای غیرواگیر را کنترل نماییم و نباید تنها به افزایش فرزندآوری بسنده نماییم. در این راستا، باید بطور جدی از مرگ و میرها جلوگیری نماییم.
در پایان، رییس کل سازمان نظام پزشکی اعلام نمود که این سازمان آمادگی کامل دارد و وظیفه خود می داند که هر اقدامی را که می توان انجام دهد تا وضعیت بهبود یابد و اظهار داشت: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می دانیم که هر اقدامی که می توانیم انجام دهیم تا سلامت این سرزمین حفظ شود.

تعرفه های پزشکی متناسب با مسئولیت ها و خدمات ارائه شده باشند

مراسم افتتاحیه دومین کنگره ملی چالش های بالینی زایمان با هدف بررسی مشکلات حوزه زنان و زایمان و راهکارهای کاهش آمار سزارین در کشور اجرا شد. دکتر سودابه کاظمی، رییس این کنگره، در این مراسم به تشریح چالش های این حوزه همچون تعرفه های نامتناسب، فشارهای اعتباربخشی بیمارستانی و مهاجرت پزشکان پرداخت و بر لزوم تحول در آموزش این رشته تاکید کرد.
او با اشاره به اهمیت برگزاری این کنگره، تاکید کرد که آمار سزارین در ایران بالاتر از میانگین جهانی است.
وی اظهار داشت: این آمار نگران کننده در کنار مسائل جمعیتی، ما را بر آن داشت تا کنگره ای علمی جهت بررسی این مساله برگزار نماییم. امیدواریم این کنگره بصورت مستمر اجرا شود و بتواند راهکارهای عملی برای رفع چالش ها عرضه نماید.
وی با تکیه بر این که رشته زنان و زایمان یکی از پرچالش ترین حوزه های پزشکی است، اضافه کرد: این رشته مسئولیت چندین انسان را هم زمان بر دوش متخصصان قرار می دهد، اما متأسفانه تعرفه های نامتناسب، فشارهای ناشی از اعتباربخشی بیمارستانی و حساسیت های رسانه ای سبب شده است که گرایش به کار در این فیلد کم شود. امروزه خیلی از متخصصان از پذیرش مسئولیت مشکلات مادران حامله سر باز می زنند و این اتفاق نگران کننده است.
کاظمی با اشاره به روند افزایشی مهاجرت پزشکان از این رشته اظهار داشت: در سالهای اخیر مهاجرت درون رشته ای و خروج از فیلد زایمان به مشکلی جدی تبدیل گشته است. خیلی از متخصصان زنان به سبب مشکلات متعدد، این حوزه را ترک می کنند. اگر این روند ادامه یابد، با کمبود نیروی متخصص در این رشته روبه رو خواهیم شد.
ایشان سپس با انتقاد از تعرفه های خدمات پزشکی در این زمینه گفت: تعرفه ها باید متناسب با مسئولیت ها و خدمات ارائه شده باشند. به عنوان مثال، ویزیت یک زن حامله با حاملگی سه قلو نباید معادل یک واحد خدمت معمولی درنظر گرفته شود. این نوع برخوردها فشار مضاعفی را به متخصصان وارد میکند.
کاظمی همین طور اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده که هیچ مادری نباید به سبب ترس از زایمان طبیعی، به سزارین روی بیاورد. ما باید زیرساخت های لازم برای بسط زایمان بدون درد را فراهم نماییم تا مادران تجربه ای مثبت از زایمان طبیعی داشته باشند.
کاظمی بر لزوم تحول در آموزش این رشته تاکید کرد و اضافه کرد: با وجود پیشرفت تکنولوژی، روش های آموزشی همچنان سنتی است. باید تغییراتی در نظام آموزشی ایجاد شود تا متخصصانی توانمند و آماده وارد این حوزه شوند. همچنین، ما بدنبال تشکیل تیم های زایمانی هستیم تا بتوانیم چالش های موجود را کاهش دهیم.
او در آخر از مسئولان خواست تا توجه بیشتری به مشکلات این حوزه داشته باشند و با ارائه راهکارهای عملی، از مهاجرت پزشکان و کاهش نیروی انسانی متخصص جلوگیری نمایند.




منبع:

1403/10/13
10:09:48
5.0 / 5
39
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ساماس - یوگا